آیا می توان بخش سالم نان و پنیر کپک زده را مصرف کرد؟ | تغذیه سالم

میشه بخش سالم نون و پنیر کپک زده رو مصرف کرد؟

سیمرغ

 کپکا یه جور قارچ هستن و اگه زیر میکروسکوپ نگاهشون کنین دقیقا مثل قارچ ولی باریک تر هستن اونا دارای ساقه و کلاهکای آبی و سبز رنگ هستن که روی مواد غذایی قابل مشاهده ان

نون و پنیر و مواد غذایی کپک زده رو میشه استفاده کرد؟

به گفته ماریا ن گراولی Marianne Gravely, یکی از کارشناسان ارشد بخش کشاورزی آمریکا ما پیشنهاد نمی کنیم بخش کپک زده نون رو برش بزنین چون نون بافت نرمی داره و پس ریشه دواندن کپک و قارچا و نفوذ در اعماق اون کار راحتیه.
بله بهتر اینه که نون کپک زده رو به صورت کامل دور بندازین.
کپکا یه جور قارچ هستن و اگه زیر میکروسکوپ نگاهشون کنین دقیقا مثل قارچ ولی باریک تر هستن اونا دارای ساقه و کلاهکای آبی و سبز رنگ هستن که روی مواد غذایی قابل مشاهده ان.
چیزی که شما نمی ببینن ریشه های زیر اوناس که داخل مواد غذایی قرار گرفتن. سک شبکه ریشه میکروسکوپی که با چشم نمیشه دید پس یه تیکه از نون رو که فکر می کنیم تمیزه ممکنه پر از ریشه های کپک باشه ضمن این که همراه با اونا باکتریای غیر قابل دیدن هم در حال رشد کردن هستن.

می تونه با فاصله از بخش کپک زده نون رو برش زد و استفاده کرد؟

احتمال این که کپک از یه برس قالب لوف نون به برش دیگه نرسیده باشه هست ولی باید حواستون باشه که گرده کپکا مانند قاصدک توانایی جابه جا شدن در هوا رو دارن و ممکنه تموم بسته بندی نون شما رو در بر گرفته باشن.

درباره پنیر یا بقیه خوراکیای کپک زده باید چه کنیم؟

شما شاید خیلی راحت بتونین نون کپک زده رو کنار بذارین ولی در مورد پنیر یا میوه ها و سبزیجات کپک زده شاید اراده کردن براتون سخت تر شه.
اگه ماده ای خوراکی کپک زده ب هیچ عنوان اونو بو نکشید چونممکنه باعث مشکلات تنفسی شه. وقتی که یه خوراکی کپک زده رو در سطل آشغال میندازین حتما رویش رو با کاغز یا پلاستیک بپوشونین. نپوشاندن روی مواد خوراکی کپک زده ممکنه باعث رسیدن کپکا به سیستم تنفسی کودکان و حیوانات شه.
مواد غذایی دیگری که کنار خوراکی کپک زده قرار داشتن رو هم بررسی کنین. کپک به سرعت گسترش پیدا می کنه به خصوص در میوه ها و سبزیجات.
بیشتر خوراکیا از جمله گوشتای فراروی شده، پنیرهای نرم و میوه ها اگه بخشی از اونا کپک زده باشه باید به صورت کامل دور ا نداخته شن.
ولی بعضی از پنیر هاس مثل گورگونزولا Gorgonzola و روکفورت Roquefort به دلیل بافت سختی که دارن در صورت کپک زدن می تونین فقط بخش کپک زده رو جدا کرده و بقیه پنیر رو استفاده کنین. این کار رو واسه میوه ها و سبزیجات سفت مثل هویج و کلم و فلفل دلمه هم می تونین استفاده کنین.
ولی خوراکیایی که بافت نرمی دارن و بخشی از اونا کپک زده رو باید به طور کامل دور بریزین مثل کره بادام زمینی، ژله، مربا، ماست، کسرول و پاستا.

کپک باعث مریضی  می شه؟

خیلی از شکلای جور واجور کپکا واسه آدم بی ضرر هستن ولی بعضی از اونا می تونه عکس العمل آلرژیک با مشکلات تنفسی بسازن و در مواردی میکروتوکسینایی تولید می کنن که باعث مریضی شدید در آدم وحیوان می شه.
از اون جا که شما نمی دونین کپک ایجاد شده روی مواد غذایی از چه نوعیه بهترین کار دور انداختن تموم ماده غذایی کپک زده.

.

منبع : seemorgh.com

Related articles

آیا موز چاق کننده است؟ | سبزیجات

موز چاق کننده س؟ در باور عمومی موز یه میوه پرکالریه و باعث چاقی می شه. پس آدمایی که قصد لاغر شدن دارن باید از خوردن اون دوری کنن. اما کارشناسان فکر می کنن موز با وجود انرژی زا بودن ً باعث چاقی نمی شه. در ادامه در مورد این موضوع بیشتر توضیح می دیم. […]

Learn More

آیا مصرف پنیر در صبحانه مضر است؟ | تغذیه سالم

مضرات مصرف پنیر در صبحونه پنیر از خونواده لبنیات هستش ، پنیر به عنوان یه ماده لبنی متراکم می تونه تا حد زیادی کلسیم لازم بدن رو تأمین کنه اما کارشناسان طب سنتی مصرف پنیر واسه صبحونه رو مضر می دونن و می گن بهتره این ماده غذایی در شب مصرف شه. مناسب نبودن مصرف […]

Learn More

آیا می توان اندام دوران جوانی را در میانسالی هم حفظ نمود؟ | تغذیه سالم

آکایران :افراد میانسال به خاطر حفظ سلامت استخون ها، کنترل وزن، کنترل چربی های خون و حفظ سلامت روان باید فعالیت بدنی منظم و همیشگی داشته باشن. پیشگیری از چاقی و زیاد شدن وزن در دوران میانسالی بنا : تغذیه و برنامه غذایی روزانه خود رو بازبینی کنین. شاید ناخواسته کالری بالایی دریافت می کنین. […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *